Contact

X

UNICEF India HQ Environment & InteriorsSpace & Interior Design + Branded Spaces + Interaction Design

An existing reception which looked very dull and old-style is now revamped into a space which is welcoming and modern, yet not cold and unfriendly. The custom designed wooden furniture with the subtle, earthy fabrics, the white accents and the effect of light, both natural and white, add a touch of class and warmth.

The show-stopper installation created with 3 layers of printed glass slabs required tremendous design detailing and extremely careful handling during installation. The paneling is designed to take the weight of the heavy glass, and can be opened for maintenance.

Unicef-India-(960x530)_3

The rigid and heavy wooden doors have been replaced by sleek glass and aluminum systems for greater transparency and an open feel. The white ceiling and flooring are accented by the bright modular graphics on the walls.

Unicef-India-(960x530)_16

This department was previously a closed cabin office seating 12 people without a meeting space. The first challenge was to accommodate 17 people with larger work spaces, an executive cabin and 2 small meeting rooms in an area of 1800 sq.ft. When introducing an open office system, noise and disturbance was a major concern. After extensive research, a noise cancellation device along with the modular ceiling of a high NRC and carpet tiles were installed, which helped reduce the noise levels drastically.

Unicef-India-(960x530)_15

Unicef-India-(960x530)_18C

Unicef-India-(960x530)_18A

Unicef-India-(960x530)_5 A modular system was developed to showcase the various Rights of Children at the lobby landings across the facility. The system allows the client to update/replace the units and thus refresh the look periodically.

Unicef-India-(960x530)_6 The B/W images in the passages contrast with the stark Cyan, Magenta, Yellow palette in the lobby ares, as shown above, while offering the same modularity.

Unicef-India-(960x530)_14 The cafeteria has been transformed into a place with improved layout, acoustics, aesthetics, colours and furniture. A vibrant tree of life installation on the wall livens up the space. Apart from this, the acoustical ceiling helps reduce clutter and overall noise levels. Little details like the frost film on the glass, the table colours, the flooring, all make a huge difference to the cafeteria which was merely a place for lunch earlier, and is now a favorite breakout space for the staff.

Unicef-India-(960x530)_18B

The Basement Lounge: The basement was a dark and gloomy space and was mostly used as a store area. Comfortable furniture, ambient lighting, ethnic rugs and wall graphics have effectively transformed the space into an elegant lounge.

Unicef-India-(960x530)_10 The extensive library has adjustable shelves to house books of varying sizes.

Unicef-India-(960x530)_4 The mezzanine is made inviting with images of smiling children and the Rights of Children text.

Unicef-India-(960x530)_7 A custom-designed room signage system in SS allows the staff to update the signages using regular printers, while adhering to the brand vocabulary.

Unicef-India-(960x530)_9 The beehive pattern along the staircase was an ordinary grill, until we came along. Each of the slots
was carefully fitted with colored glass that was cut to size at site and fixed with great precision by skilled labour.

Unicef-India-(960x530)_8 Detail of the staircase installation that changes hues and casts colorful shadows at different times of
the day.

Unicef-India-(960x530)_12 Conference Room

 

apteka mujchine for man ukonkemerovo woditely driver.